dilluns, 17 de novembre del 2014

RESULTATS NEGATIUS, SENSACIONS POSITIVES

Sabíem que seria complicat viure un altre cap de setmana amb ple de victòries, tot i que treballem per aconseguir-ho. Després de cinc partits, un sol empat, en la categoria que menys esperàvem i quatre derrotes. 
Només un apunt, i això que sóc àrbitre i sé de les dificultats que comporta. Prego que per les categories inferiors, que de vegades oblidem que són les més importants, convoquin àrbitres que almenys coneguin el reglament i el sàpiguen aplicar, deixant de banda el criteri que aquest difícilment serà el mateix que el de l'entrenador, en això poques vegades ens entendrem. Sobretot pels waterpolistes que s'inicien en aquest esport, és bàsic que l'àrbitre apliqui el reglament i fins i tot ajudi en el que calgui perquè l'entenguin, milloraran en tots els aspectes del joc. 

ABSOLUT FEMENÍ ( SANTA EULÀLIA 12 - SALLENT 11)
Dissabte teníem el primer partit per demostrar la línia ascendent mostrada als partits de casa, Horta encara ens va agafar molt tendres, i tot i la derrota vam demostrar que aquest any arribarem molt lluny. 
Ambició màxima, cares de concentració abans i durant el partit i lluita i entrega fins l'últim segon. Tot això no ens va donar per endur-nos els dos punts però vam demostrar que estem preparades per lluitar per les primeres places. 
Va ser un partit extremadament igualat, on les locals van intentar tallar la nostra principal via ofensiva. Però afortunadament aquest any tenim forces variants i tothom va ser capaç d'aportar. Defensivament ens falta un punt d'ambició que de vegades ens costen gols molt evitables però estem en el camí de millorar-ho. No oblidem que de les 13 jugadores, sempre en tenim un mínim de 7 cadets a la convocatòria i en partits tan igualats, l'experiència és clau per saber decantar el partit al teu favor. 
Dos penals fallats, un gol de falta clarament dins els 5m., un penal no assenyalat que com deia, això és criteri de l'àrbitre i no ho va veure igual i un bon treball de la portera local, va fer que els punts es quedessin a casa. I amb tot aquest resum, només vàrem perdre d'un gol, amb un últim llançament que en podia haver donat l'empat, crec que merescut. 
Content del que vaig veure, no del resultat, segur que aquest dissabte tornaran les victòries. 

JUVENIL MASCULÍ ( SALLENT 6- HOSPITALET 15)
Mal partit en tots els aspectes. Defensivament moltes coses a solucionar, començar per la intensitat i acabant pel posicionament dins l'aigua, clau si vols ser capaç de realitzar qualsevol tipus de defensa. 
Ofensivament tampoc es van trobar solucions a les dificultats que plantejava l'equip rival, ni en el joc interior ni l'exterior. 
Amb tot, a mig partit el resultat només era de 4-8, però amb la sensació que el domini del joc el tenia l'equip rival. 
El tercer quart poder va estar el pitjor que se li ha vist a aquest equip aquesta temporada. Sense idees ofensives i amb molts forats defensius que van concedir masses oportunitats de gol fàcil als visitants. Resultat de tot això, parcial de 0-6 i el partit sentenciat amb 8 minuts per endavant. 
L'últim període va servir per donar minuts a tots els jugador, tan locals com visitants i maquillar en certa manera el resultat, amb un parcial de 2-1 que deixava una nova derrota als locals però una sensació que s'havien frenat els progressos que estava fent aquest equip. 
Reflexió profunda, treball diari i a pensar en els propers enfrontaments que han de servir per recuperar la línia mostrada fins el moment. 

CADET FEMENÍ (TERRASSA 18 - SALLENT 7)
Visitàvem la piscina del que personalment crec que és el màxim favorit al títol Cadet aquest any, amb algunes baixes a les seves files però amb una piscina que sempre ens impressiona. 
No vam sortir concentrades 100% i això Terrassa ho va aprofitar per fer-nos un parcial de 6-2 al primer quart aprofitant bàsicament les nostres errades defensives. Al segon quart, vam començar a mostrar les nostres virtuts fins col·locar-nos 7-5. Un altre cop desconcentració i errades infantils, com una falta regalada a l'últim segon del quart van fer que marxéssim al descans amb un resultat de 10-6 i amb la sensació que si continuàvem mostrant el mateix nivell podíem lluitar de tu a tu fins al final del partit. Va ser així fins la meitat del tercer quart amb el 11-7, a partir d'aquí cansament, males decisions ofensives i poca concentració defensiva van fer que les locals anessin eixamplant el marcador fins el 18-7 final, un resultat que mostra la diferència entre uns i altres però que no mostra el que podíem haver fet de mantenir un nivell alt en un període més llarg de partit.  
Conclusions positives tot i el resultat. Som conscients que cal millorar coses, que necessitem treballar moltíssim entre setmana, però estem convençuts que estem en el bon camí i que tot i que el Cadet serà un any difícil, tard o d'hora assolirem resultats positius. Potser divendres a casa amb el Rubí? no ho sabem, serà un altre partit complicat però lluitarem per treure'l endavant. 

INFANTIL MIXT (MINORISA 12 - SALLENT 10)
Última jornada de la primera volta per nosaltres i ens enfrontàvem als nostres veïns del Bages, un derbi que pel nostre waterpolo s'hauria de donar més vegades i en més categories, tots hi sortiríem guanyant. 
S'esperava amb ganes pels dos costats el partit, pels molts condicionaments que envolten aquests dos clubs. Personalment vaig treballar 10 anys en aquella casa, molts dels jugadors els havia entrenat en el seu moment, així com a la Carla, la seva entrenadora i que està fent una gran tasca, poc reconeguda malauradament pels seus caps. 
El partit no va decebre les expectatives, molta lluita, igualtat màxima tot el partit, tot i que ells van anar sempre per davant i emoció fins l'últim minut, on vam tenir a les nostres mans la oportunitat de recuperar una pilota que ens hagués donat un últim atac per empatar. No va poder ser i amb una superioritat final van liquidar el partit amb el 12-10. 
Defensivament sabem que hem de millorar moltíssim, començant per la porteria perquè aquí és on guanyarem partits, ja que ofensivament tenim un bon potencial. 10 gols amb un penal fallat, ocasions claríssimes fallades i sensació que vàrem perdre una bona oportunitat per tornar a guanyar. 
Hem acabat la primera volta amb dues cares diferenciades, dos primers partits on encara no sabíem on estàvem i a partir de la tercera jornada una millora clara dels rols de cada jugador, del concepte d'equip i de molts aspectes que no coneixíem. Dues setmanes de treball per iniciar la segona volta, on sabem que els filials de Barcelona i Barceloneta són infinitament superiors, però on hem de treballar per poder guanyar als altres quatre equips ja que capacitat per fer-ho en tenim. 

ALEVÍ MIXT (SALLENT 5 - HOSPITALET 5)
L'alegria del cap de setmana en la van donar els més menuts de la casa amb un empat gairebé al final en un partit on per ocasions ens mereixíem alguna cosa més. 
Quan al principi de l'entrada parlava d'arbitratges, aquí en ve la mostra. Nosaltres, com molts equips alevins, tenim esportistes que tot just han començat aquesta temporada a practicar waterpolo, i prou feina tenen a aprendre conceptes tècnics i tàctics com perquè a sobre els maregem amb arbitratges que no s'entenen, crec que igual que el meu pensament és que els millors tècnics han d'estar a la base, amb els àrbitres hauria de passar el mateix. I aquí no parlo de l'arbitratge del partit en si, que va perjudicar els dos equips. 
Dit això, moltes coses vam fer millor que el primer partit, vam generar un munt d'oportunitats de gol, vam robar pilotes, vam defensar força bé ... però està clar també que estem lluny d'on m'agradaria arribar, sóc optimista i ambiciós i crec que amb dedicació i sacrifici podem fer coses molt bones aquest any. 
El partit, típic dels que il·lusionen a la grada, amb igualtat total i un últim minut frenètic. Gol visitant dins últim minut que els col·loca 4-5, a manca de 18sg. penal a favor després d'una exclusió visitant que ningú va entendre. El jugador exclòs segueix la jugada amb el corresponent penal que marquem per empatar a 5. Temps mort visitant que busca el gol de la victòria però una bona defensa ens dona la possessió a 12sg. Temps mort per intentar guanyar el partit però després d'uns instants de tensió el llançament final és rebutjat per un defensor, firmant les taules al final del partit. 
Empat que ens servirà per créixer i confiar en el treball diari, que mica en mica va donant els seus fruïts. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada