dimarts, 2 de desembre del 2014

NOVEMBRE ENS POSA A LLOC

Torno a les meves reflexions del cap de setmana, després d'una setmana sense crònica, ho sento, el temps és or i no el vaig trobar per escriure. 
Totes les categories en joc aquesta setmana amb resultats diversos i bones sensacions en la majoria de categories.
Aquest novembre ens havia de situar, parlant dels dos absoluts, o bé a dalt de tot en la classificació o bé amb opcions de seguir-hi estant, però sense possibilitats d'errada. Malauradament estem en la segona opció, però amb sensacions positives en el femení i no tan bones en el masculí. 

ABSOLUT MASCULÍ (WUAB 10 - SALLENT 2)
Dura derrota amb l'equip universitari, en un partit marcat pel ritme lent que sempre sol saber imposar l'equip local i que en cap moment vàrem saber trencar. Dos plantejaments de partits semblants, amb defenses zonals per minimitzar el potencial a la boia dels dos conjunts que es va resoldre per la millor qualitat dels locals i per la manca d'encert, i la bona actuació del porter local. 
Quan de 9 superioritat no en converteixes cap, difícilment guanyaràs cap partit. I quan no trobes solucions vàlides per canviar la inèrcia del partit, encara serà més difícil. 
Dues derrotes seguides per reflexionar. Si volem aspirar a anar a la Fase hem de posar-nos les piles entre setmana i encarar els partits amb una motivació més gran. Si no és així, una plantilla amb nivell de sobres per estar entre els tres primers, es quedarà a les portes d'arribar a assolir l'objectiu. Estar a les nostres mans.

ABSOLUT FEMENÍ (CATALUNYA 10 - SALLENT 16)
Després de dues derrotes contra dos bons equips, on personalment crec que vam tenir opcions de guanyar els dos però vam caure per errades pròpies, tocava victòria per continuar creient en un projecte que il·lusiona i que està evolucionant a passos de gegant. 
Com és habitual aquest any, ofensivament vam fer un bon partit, ja hem arribat als 100 en 7 jornades, i tot i marcar-ne 16, vàrem tenir ocasions per fer-ne molts més. 
Però també com està sent habitual, rebem masses gols si volem aspirar a coses importants. Anem millorant però encara som molt tovetes en la pressió i concedim molts gols fàcils. Les dues porteres cada vegada estan més assentades a la categoria però necessiten d'una defensa en condicions, i això no sempre ens passa. 
Bon equip el gracienc, crec que un pèl massa dur però vàrem saber adaptar-nos perfectament al seu joc i anar mica en mica imposant el nostre. I gràcies a la rotació que tenim aquest any i la millora física evident podem marcar ritmes alts de partit que ens fan aguantar amb garanties fins el final. 

JUVENIL MASCULÍ ( SALLENT 10 - MONTJUIC 12)
Començava aquest diumenge una sèrie de partits on l'equip pot acostar-se a la victòria. I si borrem el segon quart de l'equip així es va demostrar. Però en aquesta categoria, parcials com el dels segon quart (0-4), et deixen a les portes de poder-ho assolir. 
Millors prestacions generals de tot l'equip, més consistent en atac i amb millores defensives evidents llevat d'aquest període fatídic i mostrant el camí del que hauria de ser el nivell de l'equip tot l'any. 
Ja és moment de deixar-se s'excuses de la categoria i començar a saber on som, ja vam unes quantes jornades i hem d'estar adaptats al nivell de joc i exigència d'aquest juvenil. Només falta trobar la regularitat adequada en tot el partit i de tot el grup per demostrar que hi ha equip per fer-ho molt millor del que s'està fent. 

CADET MASCULÍ (POBLE NOU 3 - SALLENT 4)
Probablement l'equip que més gratament ens està sorprenent. Després de començar la temporada amb 3 baixes importants, pensàvem tots que aquest equip aquest any estaria lluitant per guanyar algun partit. Res més lluny de la realitat ja que després de 5 jornades, només una derrota i quatre victòries, dues de prestigi com la d'aquest dissabte a Poble Nou.
Amb un gran ordre defensiu, una molt bona actuació a la porteria i aprofitant les poques ocasions clares que es van tenir, l'equip es va endur una important victòria a la piscina de Poble Nou que fa que a manca d'una jornada per acabar la primera volta, l'objectiu hagi canviat per complert i s'encari la segona volta amb la clara intenció de quedar dels dos primers de grup i poder jugar la segona fase amb els dos primers de l'altre grup, en una fase que és la que dona accés a la promoció per pujar del 1 al 10. Quelcom impensable a principi de temporada i que ara és un objectiu a poder assolir.
Molt bona feina d'aquest grup que poc a poc es van fer un lloc a la categoria, amb una feina seriosa i constant. 

CADET FEMENÍ ( SABADELL 22 - SALLENT 4)
Definitivament aquest equip me l'han canviat. Veient les prestacions que tenen aquestes jugadores amb el Cadet i amb l'Absolut, de vegades sembla que disposem de noies totalment diferents, tant en actitud, com en intensitat, com en joc... 
Sabíem que l'any seria complicat per les característiques de la Lliga en la qual juguem, contra probablement els millors equips estatals de waterpolo cadet, però sortim als partits derrotades, amb poca ambició de fer coses i això fa que contra equips grans les derrotes siguin abultades ja que no et perdonen. I d'aquesta manera estem aconseguint desmotivar-nos més i més i afrontar els partits amb poca predisposició.
D'altra banda amb les grans m'estan demostrant que el nivell no és aquest, que hi ha molta més qualitat de la que ensenyem a les piscines i que tard o d'hora sortirà a la llum i els partits els resoldrem molt millor. 
A Sabadell, el guió dels últims partits. 7-0 d'entrada i partit resol amb el què això condiciona. Poca consistència defensiva, errades de concentració i de posició i poca capacitat per generar perill. Així és difícil jugar a waterpolo i la imatge que donem allà on anem és dolenta ... i no és el que volem. 

INFANTIL MIXT (BARCELONA B 22 - SALLENT 4)
Inici de la segona volta contra el líder del grup. L'objectiu era clar i es va aconseguir no sense dificultats que era intentar tancar el marcador el més tard possible i realitzar una bona feina i seguir progressant en el nostre joc. 
Fins que les forces ens van ajudar una imatge més que digne. Mostra d'això el primer parcial amb un escuet 1-0, això si amb un penal errat per part seva, poca presència ofensiva nostre però bona actitud defensiva. 
Mica en mica ells van anar aprofitant el nostre cansament, que ens provocava errades defensives greus i gols fàcils per part local. Així fins la meitat del cinquè quart on definitivament tanquen el marcador amb un 17-2. 
Poc a poc anem entenen els conceptes defensius i treballem molt millor. Ofensivament hem de saber aprofitar els pocs recursos que de moment tenim però tot i això cada partit que passa l'evolució és evident i això és sobre el que treballem. 

ALEVÍ MIXT (GRANOLLERS B 7 - SALLENT 9)
I arriba la primera victòria, per molts de nosaltres, molt abans del què pensàvem, però veient l'esforç diari d'aquest xavals i com estan entrenant, més que merescuda. 
Sembla que poc a poc defensem millor, entenem com ens hem de situar i com hem de defensar i això és la base per construir equips. Anem assumint els rols que ens toquen, sabem treballar millor, físicament hem millorat moltíssim i exceptuant errades típiques d'aquesta categoria, el treball defensiu va ser molt bo. 
Ofensivament també comencem a entendre que ens hem de moure, veiem més les passades i millorem els aspectes tècnics individuals amb pilota. 
Tot això sumat va fer que poguéssim gaudir de la primera victòria de la temporada, amb un bon partit col·lectiu i que suposa una nova evolució en el nostre joc, objectiu bàsic aquesta temporada. Però si a més de millorar i fer més coses pots guanyar partits ... la feina sempre es fa amb un millor somriure. 
No ens parem, seguim treballant. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada