dissabte, 8 de setembre del 2012

PRETEMPORADA

Estem ja a principis de setembre i els equips es comencen a posar les piles de cara a la nova temporada 2012-2013. Bé tots menys nosaltres, que aprofitant que la lliga comença al novembre i que tenim el pont de la Diada pel mig, començarem el dia 12. 
Les pretemporades solen ser les èpoques més dures i aburrides de la preparació. I més ara que les lligues no comencen fins novembre, de manera que queda molt temps per endevant fins arribar al que realment ens agrada a tots que és la competició.
I ara encara han canviat bastant. Recordo les meves pretemporades quan era jovenet, quan la pilota no la veies fins al mes d'haver començat els entrenaments i el setembre el dedicaves bàsicament a còrrer, fer peses i nedar. Sortosament a mi sempre m'ha agradat nedar perquè també he sigut nedador i no tenia problemes, però actualment, que les escoles ja solen estar separades, fer nedar durant un mes a un waterpolista pot ser sinònim de que no el tornis a veure el setembre següent.




Afortunadament pels jugadors que entreno, a mi sempre m'ha agradat introduir la pilota des del primer dia. Està clar que hi ha tota una sèrie d'elements que has d'entrenar per arribar a assolir les teves fites però al cap i la fi, el nostre esport es juga amb una pilota i és important que des del primer dia el jugador la mimi i la conegui, sempre es fa més amè l'esforç que has de fer els primers dies. 

En aquest període, quan he començat a casa a pensar en com encarar la pretemporada sempre em sorgeixen els mateixos dubtes :  
  • Hem d'anar a còrrer amb els waterpolistes?
  • Hem de ser molt progressius amb el treball o com molts valoren, hem de donar canya des del primer dia?
  • És bo que des dels primers dies treballem molt tècnica i tàctica?
  • Quan comencem a fer partits?
I moltes més coses. I la resposta sol ser habitual. 
  • No crec que ens faci mal anar a còrrer sempre que ho fem per superfícies poc agressives
  • Des del principi, amb unes pautes lògiques, ja podem començar a exigir als nostres esportistes, sobretot aplicant petits treballs d'intensitat. 
  • Tècnica i tàctica sempre, i amb categories molta tècnica des del primer dia, quasi bé abans de posar-se a nedar.
  • I partits i tant!quan abans comencem a fer-los competir,més temps tindrem per anar engranant tots els sistemes que vulguem aplicar i anar ajustant l'equip. 
Són quatre cosetes que em venen al cap al principi i que sempre acabo aplicant o intentant aplicar. 

Això si, sempre que tinguis la sort de poder disposar d'espai per poder realitzar aquest treball. Cada cop més els clubs tendeixen a ser clubs socials i a perdre espai i poder dins les instal·lacions dificultant el treball dels nostres esportistes.
A Catalunya encara podem estar de sort i aquests problemes són més suportables, molts de nosaltres disposem de piscina i espai, no així d'espais adients per fer treballs en sec i sempre has trencar-te les banyes per veure on i com podràs fer aquest treball.
Però sé que fóra d'aquí els problemes són molt més importants, amb manca d'espai per entrenar a piscina, manca directament de piscina o d'instal·lacions ... i la veritat assolir després resultats amb aquestes condicions és per treure's el barret!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada